סט מידות אוניברסלי
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
קמח, קקאו, קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
מלח
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 4 גרם
סוכר חום
1 כוס דחוסה = 240 גרם
1 כף גדושה = 15 גרם
1 כפית גדושה = 5 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם
סירופ תירס ודבש
1 כוס = 320 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 7 גרם
חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
ביצים
XL (ענק) = 73 גרם ומעלה
L (גדול) = 73-63 גרם
M (בינוני) = 63-53 גרם
S (קטן) = מתחת ל- 53 גרם
אגוזים ושאר יבשים
1 כוס שקדים = 100 גרם
1 כוס אגוזים = 100 גרם
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כוס פירות יבשים = 100 גרם
ג'לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחס המרה - 1 שקית ג'לטין = 3.5 עלים
אבקת אפיה וסודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם = כף גדושה
1 כפית = 3 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
שמרים
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
המרת גדלי תבניות
מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף % 20
מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף % 40
מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף % 60
מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית % 15
מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית % 30
מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית % 40
המרת מידות טמפרטורה, בקירוב
C° (מעלות צלזיוס) °F (מעלות פרנהייט)
0 מעלות צלזיוס = 32 מעלות פרנהייט
60 מעלות צלזיוס = 140 מעלות פרנהייט
100 מעלות צלזיוס = 210 מעלות פרנהייט
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט
160 מעלות צלזיוס = 320 מעלות פרנהייט
170 מעלות צלזיוס = 340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס = 390 מעלות פרנהייט
210 מעלות צלזיוס = 410 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס = 430 מעלות פרנהייט
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
קמח, קקאו, קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
מלח
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 4 גרם
סוכר חום
1 כוס דחוסה = 240 גרם
1 כף גדושה = 15 גרם
1 כפית גדושה = 5 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם
סירופ תירס ודבש
1 כוס = 320 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 7 גרם
חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
ביצים
XL (ענק) = 73 גרם ומעלה
L (גדול) = 73-63 גרם
M (בינוני) = 63-53 גרם
S (קטן) = מתחת ל- 53 גרם
אגוזים ושאר יבשים
1 כוס שקדים = 100 גרם
1 כוס אגוזים = 100 גרם
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כוס פירות יבשים = 100 גרם
ג'לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחס המרה - 1 שקית ג'לטין = 3.5 עלים
אבקת אפיה וסודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם = כף גדושה
1 כפית = 3 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
שמרים
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
המרת גדלי תבניות
מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף % 20
מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף % 40
מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף % 60
מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית % 15
מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית % 30
מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית % 40
המרת מידות טמפרטורה, בקירוב
C° (מעלות צלזיוס) °F (מעלות פרנהייט)
0 מעלות צלזיוס = 32 מעלות פרנהייט
60 מעלות צלזיוס = 140 מעלות פרנהייט
100 מעלות צלזיוס = 210 מעלות פרנהייט
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט
160 מעלות צלזיוס = 320 מעלות פרנהייט
170 מעלות צלזיוס = 340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס = 390 מעלות פרנהייט
210 מעלות צלזיוס = 410 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס = 430 מעלות פרנהייט